Warning: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/eventpho/public_html/forum/includes/class_core.php on line 1960
Printing with 2 DS40's, can I plug and print? [Archive] - Event Photographer Society Forum

PDA

View Full Version : Printing with 2 DS40's, can I plug and print?



Proinsias Tully
13-12-2011, 02:54 PM
Hi, I will be borrowing a second DS40 at the weekend. But I want to know can I plug the two DS40's into my computer (via USB) and simply send the 6x4 print to one DS40, and the 6x9 print to the other DS40. Or it is going to be more complicated.

How will my computer know which DS40 to instruct to print. Can I identify each printer in the print module. Or will it know which printer has the 6x4 paper (somehow I think not).

I am using lightroom and FXhome.

Thanks, Proinsias

Peter Martin-Turner
13-12-2011, 03:24 PM
At the moment I have 3 Olmec OP1000's and a DS80 plugged into my Win XP machine so I can print 6x4, 7x5 , 6x9 and 8x12 as required. I simply rename each printer within the operating system to the paper size that the printer contains so it get's labelled 6x4 or 7x5 rather than OP1000, OP1000 COPY 1 etc. If the printers are shared across a network with multi sales stations it prevents any confusion which is very useful. Whatever software you are using should pick up the printer name as defined by Windows, assuming this is the OS you are using.

Mike Weeks
13-12-2011, 05:15 PM
I have 2 DS40s

I simply named the second DS40 as DS40 6x4 and that is associated with a particular USB port on the computer

Works perfectly fine for me

Mike

Proinsias Tully
13-12-2011, 07:07 PM
Hi, Thanks for that, I only get the second printer on Saturday so it sounds like I will be able to figure it out, thanks for you help. Proinsias